Преди финала на Мондиал 2022: Определят Лионел Меси като фаворит за "Златната обувка"


Преди финала на Мондиал 2022: Определят Лионел Меси като фаворит за "Златната обувка"
Снимка: Getty Images

1830 0

Аржентина - Франция е големият финал на Мондиал 2022, след като двата тима достигнаха до последната фаза след успехи, съответно над Хърватия и Мароко.

Букмейкърите оценяват шансовете на двата тима за краен успех като равни, а при всеки вариант ще се стигне до интересно постижение. Успех за Франция ще означава трета защита на трофея в историята на надпреварата, след като Италия и Бразилия са го постигали в миналото.

Триумф на "Гаучосите" пък ще означава, че Меси най-накрая ще допълни колекцията си от трофеи и на практика ще е печелил всичко възможно в кариерата си.

Легендата обаче ще може да постигне и страхотно лично постижение при определен развой във финала. Към момента той е с изравнени стойности в голмайсторската класация на Мондиал 2022.

Аржентинецът и Килиан Мбапе имат по 5 гола в турнира, но "гаучосът" има с една асистенция повече - общо 3. По този начин Меси получава по-големи шансове за "Златната обувка" на Световното първенство, според букмейкърите.

В битката за трофея са още Оливие Жиру и Хулиан Алварес, които също са част от финалистите и общо имат по 4 гола без асистенции до този момент. Техните шансове за успех за изравнени в това начинание.

Историята обаче припомня, че нито един представител на финалистките не е печелил индивидуалната награда по време на последните четири издания - германците Клозе и Мюлер, печелят съответно през 2006 и 2010 г.

Хамес Родригес от Колумбия и англичанинът Хари Кейн го сториха в следващите два турнира. Лидерът на "трите лъва" го стори в Русия с 6 гола.

Вижте всички голмайстори на Мондиал 2022 към този момент!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички