Осакатен Бразилия с коварно препятствие по пътя към 1/4-финалите в Катар


Осакатен Бразилия с коварно препятствие по пътя към 1/4-финалите в Катар
Снимка: Getty Images

2840 0

Taзи вечер от 21:00 часа ще се изиграе шестият осминафинален мач на Световното първенство по футбол. То ще противопостави един от фаворитите - Бразилия, срещу една от изненадите в елиминационната фаза - Южна Корея.

ПЪТЯТ НА ДВАТА ТИМА ДОТУК

"Селесао" стигна до плейофите в Катар, след като спечели своята група. Воденият от Тите тим взе 2 победи в групата - над Сърбия и Швейцария, но в последния кръг от груповата фаза загуби от Камерун.

Южна Корея пък завърши на второ място в група "Н", след като завърши наравно 0:0 с Уругвай, загуби от Гана с 2:3, но в последния мач победи Португалия.

КАДРОВАТА СИТУАЦИЯ

Фаворитът в този мач, а и като цяло на шампионата, изпитва доста сериозни кадрови проблеми. Голямата им звезда Неймар бори контузия и е под въпрос за двубоя, а Габриел Жезус вече приключи участието си и ще бъде извън игра за 3 месеца. Защитникът Алекс Телес също е с травма. По-рано от строя "излязоха" Данило и Алекс Сандро. Корейците нямат никакви кадрови проблеми.

ОЧИ В ОЧИ ДО ДНЕС

През последните 10 години тези 2 тима са се изправяли един срещу друг три пъти, все в приятелски мачове. Бразилия спечели и трите с общ резултат 10:1. Иначе, общо в исторически план тези отбори са играли 7 пъти, като в 6 от тях победата е била за южноамериканците. За последно те се състезаваха през юни в контрола, завършила с успех за Бразилия с 5:1.

ФАКТОРЪТ "НЕЙМАР"

Ако Неймар не се възстанови за този мач, това може да повлияе на резултатността на "Селесао". В трите си мача на Мондиал 2022 те отправиха общо 57 удара към противниковите врати, но точни бяха само 21 от тях, а реализираните голове са три.

Южна Корея се смята за третия по сила азиатски отбор. Те успяха да изненадат съперниците си тук, залагайки на висока преса и бързи атаки по фланговете. Очаква се обаче приказката им да е кратка и да приключи на стадион "974" в Доха тази вечер.

Вероятни състави:

Бразилия: Алисон, Милитао, Маркиньос, Силва, Данило, Пакета, Каземиро, Неймар, Рафиня, Ришарлисон, Винисиус

Южна Корея: Сун-Кю, Мун-Хуан,Мин-Джае, Уон-Куон, Хи-Чан, Жин-Су, У-Йон, Ин-Бом, Кан-Гин, Хюн-Мин, Гуе-Сун

Бразилия - Южна Корея по ТВ: Къде да гледаме мача от Световното първенство по футбол?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички