Постижение след постижение: Лионел Меси "разби" стигмата за възрастта на Световното първенство


Постижение след постижение: Лионел Меси "разби" стигмата за възрастта на Световното първенство
Снимка: Getty Images

2469 0

Ключовият играч в селекцията на националния отбор на Аржентина - Лионел Меси , счупи поредния си рекорд на Световното първенство по футбол в Катар снето се представя на полуфинала при победата с 3:0 над Хърватия .

35-годишният Лионел Меси е най-възрастният футболист, регистрирал пет гола в една кампания на Мондиал. Бълхата записва своя 25-и мач на световните финали срещу Хърватия, изравнявайки германската легенда Лотар Матеус за най-много участия на Световно първенство .

Меси може да се похвали с пет участия в световните първенства (2006 в Германия, 2010 в Южна Африка, 2014 в Бразилия, 2018 в Русия и 2022 в Катар). Също така той е аржентинецът с най-много попадения в най-големия спортен форум, като общата му статистика е от 11 гола и 8 асистенти.

Меси повежда "гаучосите" към шестия финал в своята история. В момента "La Albiseleste" има 2 победи и 3 поражения. Последният такъв ще бъде през 2014 г., когато Аржентина бъде победена от Германия с 0:1.

Аржентина трепне в очакване да разбере с кого ще се изправи на финала - защитаващите световния си титла от 2018 - Франция, или приятната изненада на първенството - Мароко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички