Скалони: Загубата от Саудитска Арабия беше повратна точка в съблекалнята ни


Скалони: Загубата от Саудитска Арабия беше повратна точка в съблекалнята ни
Снимка: Getty Images

1006 0

Загубата на Аржентина от Саудитска Арабия в първия мач на Световното първенство по футбол беше повратна точка в съблекалнята. Това заяви селекционерът на тима Лионел Скалони след успеха с 3:0 над Хърватия на полуфиналите. След сензационното поражение възпитаниците му постигнаха пет поредни победи и се класираха за финала на турнира.

"Опитвам се да не бъда много емоционален, но е трудно, защото съм на мечтаното място за всеки аржентинец. Представянето на моята страна е емоционално събитие. Можем да спечелим или да загубим, но тук става въпрос за тези футболисти и за всички наши фенове. Те бяха зад нас при поражението и това не е като нищо друго, което някога съм изпитвал", заяви младият треньор след победа номер 5.

Саудитска Арабия направи един от най-големите изненади в историята на световните първенства с победата си с 2:1 на 22 ноември. Но Аржентина се върна на пътя на успеха отново, благодарение и на невероятния 35-годишен Лионел Меси, който участва в 8 от 12-те гола, които отборът му отбеляза в Катар. Той вкара първия гол срещу Хърватия и беше избран за играч на мача.

На финала в неделя Аржентина ще спори за трета световна титла в историята си с победителя от мача между защитаващия титлата си тим на Франция и Мароко, който е тази вечер. А ето каква похвала от капитана си Лео Меси получи Скалони. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички