Попитаха треньора на Франция - ще играе ли Карим Бензема срещу Аржентина?


Попитаха треньора на Франция - ще играе ли Карим Бензема срещу Аржентина?
Снимка: Getty Images

3799 0

Във вечерта на 14 декември Франция достигна до финала на Световното първенство по футбол, побеждавайки Мароко с 2:0. В неделя, 18 декември, съставът на Дидие Дешан ще се изправи срещу Аржентина, в опит да защити титлата си от Мондиал 2018 в Русия.

На пресконференцията си след полуфинала, треньорът на "петлите" бе запитан дали ще разчита на Карим Бензема за битката срещу Лионел Меси и компания, а той отвърна лаконично: "Предпочитам да не отговарям. Следващият въпрос. Извинете ме!".

Факт е, че носителят на "Златна топка" е възстановен от травмата, която му попречи да играе в Катар и вече може да помогне на Франция. Дали ще му гласува доверие селекционерът - предстои да разберем...

От друга страна, Дидие Дешан разкри какво е състоянието на титулярите Адриен Рабио и Дайо Упамекано, който пропуснаха 1/2-финала срещу Мароко:

"Дайо не бе готов на 100%. Макар да тренира снощи, той имаше няколко трудни дни, тъй като беше с температура. Имайки предвид тежкия мач, реших да заложа на Конате и той се справи чудесно. Адриен също беше болен и затова го оставихме в хотела - не искахме да поемаме рискове. До финала обаче има четири дена и се надявам всичко да е наред!".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Антоан Гризман призна важността на ранния гол и предупреди: Аржентина не е само Меси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички