Полша остава без старши треньор след Световното първенство по футбол


Полша остава без старши треньор след Световното първенство по футбол
Снимка: Getty Images

1493 0

Старши треньорът на Полша - Чеслав Михневич, ще напусне поста си в края на месеца, след като полската футболна федерация обяви, че няма да поднови договора му след отпадането на осминафиналите на Мондиал 2022.

52-годишният селекционер е провел няколко срещи с президента Чезари Кулеша и други представители на ръководството за анализ на представянето на тима му, който си тръгна от Катар след загуба с 1:3 от Франция.

"След като анализирахме цялата информация, Полският футболен съюз реши да не удължава договора на Михневич, който изтича в края на годината", пише в изявлението от централата, а Кулеша благодари на Михневич за 11-месечната му работа начело на "Дружината".

Бившият наставник на Легия Варшава бе назначен на поста през януари след раздялата с португалеца Пауло Соуса. "Треньорът Михневич пое отбора в труден момент. Въпреки обстоятелствата, той успя да класира тима на Световното първенство и запази мястото на Полша в Лигата на нациите. Чеслав Михневич изведе състава и до първо класиране на осминафиналите на Мондиал от 36 години насам и затова заслужава благодарности", добавят от местната федерация.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Ще ги изслушам" - Луис ван Гаал призна, че е склонен да поеме конкретен национален отбор

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички