Поклон, Мароко! Мечтата за световна титла бе съвсем реална! (ВИДЕО)


Поклон, Мароко! Мечтата за световна титла бе съвсем реална! (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3789 0

Отборът на Мароко спокойно може да бъде определен като най-голямата сензация на Световното първенство по футбол 2022 в Катар. Едва ли мнозина са вярвали преди началото на турнира, че мароканците могат да се доберат до исторически полуфинал в надпреварата.

Мароко - сензацията на Мондиал 2022

"Атласките лъвове" обаче съвсем заслужено стигнаха до там, а можеха да сътворят и абсолютния шок - да детронират действащия шампион Франция и да се класират на финал. Мечтата за световна титла бе съвсем реална, но късметът и силите напуснаха мароканския тим срещу "петлите".

Какво провали Мароко срещу Франция?

Селекционерът Уалид Реграги въобще не бе "луд" да смята, че Мароко може да стане световен шампион. Въпреки кадровите проблеми мароканците се представиха достойно срещу Франция и дори доминираха в големи периоди от мача заради пасивната игра на френския тим.

Ако не бе ранното попадение във вратата на Мароко, то двубоят съвсем реално можеше да тръгне в друга посока. Африканският тим имаше и малшанс при няколко ситуации пред вратата на Франция, уцелвайки веднъж гредата, както и пропилявайки няколко добри голови положения.

Мароко обаче няма за какво да съжалява, тъй като надхвърли и най-смелите очаквания към отбора. Сега тимът има една последна мисия - да стигне до бронзовите медали в Катар. Дали ще успее да го направи срещу сребърните медалисти от Мондиал 2018 Хърватия - гледайте в предаването "Точно попадение":

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички