Плажното парти, което коства световната титла на Нидерландия през 1974 (ВИДЕО)


Плажното парти, което коства световната титла на Нидерландия през 1974 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2619 0

Годината е 1974, а домакин на Световното първенство е ФРГ. Именно Западна Германия и Нидерландия достигат до финалния сблъсък за световната титла. И двата отбора са прочути с начина си на игра, тактика, наречена „тотален футбол“. Иначе казано – всеки може да прави всичко. Нападателите играят в защита, а защитниците излизат в атака по фланговете.

Трикове за спечелване на титлата

Изглежда, че германците са разчитали не само на изявите на националния си отбор по футбол на терена. Всъщност има много начини, които да използваш, за да стигнеш до победата – с много труд, с различни субстанции и други малки трикове.

Един басейн и много хубави момичета

Един такъв малък трик е използвал германският Bild преди финала на Световното първенство. От германската медия са били наясно в кой точно хотел е отседнал нидерландският футболен отбор. Срещу една символична сума пари успяват да подкупят охраната на хотела и успяват да влязат вътре. Ето я и уловката – не влизат само те. Журналистите вкарват и няколко момичета, облечени съвсем оскъдно. Когато те отиват край басейна, папараците заснемат футболистите в компанията на почти голи жени.

Не отнема дълго време скандалът да се разпространи, което води до почти безсънна вечер за футболистите на Нидерландия.

Играчите прекарват немалко време, говорейки със съпругите си, опитвайки се отчаяно да обяснят ситуацията.

В деня на финала

Само минута след началния съдийски сигнал Кройф успява да пробие и да стигне до наказателното поле, където бива повален от Ули Хьонес. Отсъдена е дузпа и Нидерландия повежда. В 26-ата минута бива отсъдена още една дузпа, този път за ФРГ. И двете дузпи са спорни и биват записани като първите дузпи, отсъдени на финал на Световно първенство. Последва натиск от страна на Германия и в 43-ата минута, в типичния си стил, Герд Мюлер отбеляза победния гол. Той се оказа и последен, понеже след това германецът се оттегли от националния отбор. През второто полувреме и двата отбора имаха своите шансове. Мюлер се разписа още веднъж, но попадението беше отменено заради засада. В 85-ата Хьолценбайн отново беше фаулиран, но този път съдията не отсъди дузпа.

И така Западна Германия, станала европейски шампион през 1972 година, триумфира и на Световното първенство през 1974 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички