Скритият фаворит, който дава знаци, че е способен да спечели Мондиал 2022


Скритият фаворит, който дава знаци, че е способен да спечели Мондиал 2022
Снимка: Getty Images

2647 0

Световното първенство по футбол започва през ноември, а за тазгодишната надпревара изглежда, че няма изявен фаворит за трофея. Отбори като Франция, Испания, Германия и Бразилия винаги са считани за фаворити на такива форуми, но зад тях се крият и други много амбициозни състави.

Един от скритите фаворити за трофея несъмнено е отборът на Нидерландия. Откакто Луис ван Гаал се завърна начело на "лалетата", Нидерландия има 11 победи, 4 равенства и нито една загуба. Това само по себе си говори за изключително силното представяне на отбора току преди Мондиала в Катар.

Дисциплинираната отбрана на Нидерландия

Нидерландия доказа класата си в Лигата на нациите, където в конкуренцията на отбори като Белгия, Полша и Уелс записа пет победи и само едно равенство. В последния си мач "лалетата" тотално неутрализираха звездната атака на Белгия и дадоха сериозна заявка за Световното.

Активната роля на фланговете

В сърцето на отбраната на Нидерландия действа Върджил ван Дайк, който бе безупречен срещу Белгия и дори вкара победния гол за своя тим. Освен това Луис ван Гаал залага на изключително популярната в последно време схема 3-5-2 с активна роля по двата фланга на крайните бекове Дейли Блинд и Дензел Дъмфрис.

Може ли Нидерландия да спечели Мондиал 2022?

Халфовата линия на Нидерландия също е много солидна и с достатъчно широчина, за да изкара докрай в тежката програма на Световното първенство. За атаката на "лалетата" пък говори това, че тимът вкара 14 гола в шест мача в Лигата на нациите - съвсем прилична бройка за отбор, който има амбициите да спечели световната титла.

Макар и да не е считан за основен фаворит за Мондиал 2022, Нидерландия има всички шансове да се пребори за трофея, който ще се окаже и първи в историята на страната. Дали обаче "лалетата" са способни да разгърнат потенциала си, предстои да разберем много скоро.

Всичко за света на футбола в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички