От 1962 г. досега: 60 години бяха нужни на европейски отбор да изравни рекорд на България от Световно първенство


От 1962 г. досега: 60 години бяха нужни на европейски отбор да изравни рекорд на България от Световно първенство
Снимка: GettyImages

7233 0

Ден 4 на Световното първенство 2022 бе изпълнен с интересни двубои, а един от тях ще остане в историята с редица рекорди, които счупи. Става въпрос за срещата между Испания и Коста Рика, в който възпитаниците на Луис Енрике се наложиха над съперника си със 7:0. 

В срещата като титуляри за победителите стартираха добре известните Педри и Гави, които са неизменна част от Барселона през последните години и фактът, че са тийнейджъри помогна на "Ла Фурия" да изравни 60-годишен рекорд на България, който "лъвовете" бяха постигнали на световни първенства през 1962 г.

Преди повече от 60 години на Мондиала в Чили, България, водена от покойния Георги Пачеджиев, стартира последния си двубой от груповата фаза с с 19-годишните Добромир Жечев и Георги Соколов срещу Англия. 

Това е последният случай между 1962 и 2022 г., когато даден отбор стартира среща от световно първенство с двама футболисти под 20 години. Въпросната среща с "трите лъва" завършва при нулево равенство, а България остава последна в групата и отпада с 1 точка. 

Двубоят бива изгледан от близо 6000 души в Чили, според данните на ФИФА, а едва сега Испания успя да подобри рекорда на "трикольорите".

Вижте какъв личен рекорд постигна Гави в двубоя с Коста Рика!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички