Обичат топките: Футболистите с най-много докосвания на Световното по футбол до момента


Обичат топките: Футболистите с най-много докосвания на Световното по футбол до момента
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

1059 0

Всяко докосване до топката във футбола има цел и намерение зад него. Някои отбори на Световното първенство по футбол в Катар, като Испания например, обичат да доминират притежанието на топката поради което техните играчи се класират високо в списъка с "най-много докосвания".

Разбира се, наличието на повечето докосвания не гарантира успех, но докосванията на кълбото започнаха да се следят зорко на Мондиал 2022.

В настоящия материал ще ви представим петимата футболисти, които са регистрирали най-много докосвания до топката до момент (9 декември) на световните финали в Близкия Изток.

5. Марсело Брозович (Хърватия): 413 докосвания

Хърватският полузащитник Марсело Брозович играе за трети път на световно първенство. 30-годишният футболист е стожера в средата на терена на "ватрените" заедно с Лука Модрич и Матео Ковачич. Хърватия разчита на своята мощ в полузащитата, за да стигне далеч в надпреварата, а присъствието на Брозович дава шанс на Модрич и Ковачич да се раздават в предни позиции.

4. Родриго де Пол (Аржентина): 436 докосвания

Родриго Де Пол от Аржентина се подобрява с всеки изминал мач. Срещу Австралия той направи 102 докосвания и три ключови подавания. Срещу Саудитска Арабия Де Пол стана едва вторият играч, който записа 160 докосвания и направи 130 точни подавания за 90 минути. Нарастващото влияние на Де Пол може да бъде от голяма помощ за Аржентина в елиминациите.

3. Аймерик Лапорт (Испания): 456 докосвания

"Тики-така" стилът на "Ла Фурия" направи така, че футболистите да разбият множество рекорди, базирани на притежание на топката, под ръководството на Луис Енрике на това световно първенство. Но поражението от Мароко на осминафиналите означаваше края на пътя. Лапорт обаче засили репутацията си на един от най-добре играещите с топката централни защитници, като събра 456 докосвания в четири мача.

2. Педри (Испания): 462 докосвания

Педри бе навсякъде за Испания. Звездата на Барселона завърши груповата фаза с най-високия процент "xT" - очаквана заплахa,а и най-много пасове измежду линиите. Той е ключът към халфовата линия на Испания и Барселона и мнозина вярват, че ще стават все по-добър с трупането на опит. 20-годишният играч записа общо 462 докосвания в четири мача, превръщайки се в един от играчите с най-много докосвания на този мондиал.

1 Родри (Испания): 710 докосвания

Родри изигра и четирите мача на "Ла Фурия" като централен защитник и счупи рекорда за най-много подавания, изпълнени в едно Световно първенство с 638. Той счупи собствения си рекорд за най-много подавания в един мач, но завърши на губещата страна и в двата случая. Испанецът беше много над конкуренцията и за най-много докосвания, записвайки колосалните 710 в четири мача - най-много към момента на световните финали.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички