Луис Енрике на прощаване: Беше много специално да бъда част от всичко това


Луис Енрике на прощаване: Беше много специално да бъда част от всичко това
Снимка: Getty Images

1183 0

Днес (8 декември) стана ясно, че испанската футболна федерация е освободила Луис Енрике от поста национален селекционер на Испания, след като "Ла Фурия" отпадна безславно от Световното първенство по футбол в Катар.

Малко след освобождаването си "Лучо" излезе пост в социалните мрежи, с който благодари на всички за работата и годините прекарани като национален селекционер на Испания.

"Беше много специално да бъда част от всичко това. И накрая, но не на последно място, искам да благодаря на феновете, които са ни предавали еднакво подкрепата си през цялото време и особено на най-върлите", написа Енрике.

"Време е да се сбогуваме. Това, от което се нуждае отборът, е ПОДКРЕПА в цялото й значение, за да може Луис де ла Фуенте да постигне всичко, което иска. Да вървим напред ИСПАНИЯ! Заедно и завинаги. Благодаря ви", добави той.

Енрике пое за първи път националния отбор на Испания през юли 2018 година, преди да напусне следващия март само за да се върне за втори път само осем месеца по-късно.

Като цяло той ръководи 47 срещи, като спечели 26 и загуби само седем пъти. По време на тази серия испанецът изведе "Ла Фурия" до полуфиналите на Евро 2020 миналата година и до финалите на Лигата на нациите на месеци по-късно.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кой е новият испански селекционер Луис де ла Фуенте?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички