Нов удар преди Мондиал 2022: контузия на тренировка поставя под въпрос Филипе Коутиньо


Нов удар преди Мондиал 2022: контузия на тренировка поставя под въпрос Филипе Коутиньо
Снимка: Getty Images/Guliver

2130 0

Бразилският офанзивен футболист Филипе Коутиньо е напът да пропусне предстоящото Световно първенство в Катар, което стартира след по-малко от две седмици. Бившият играч на Барселона ще пропусне следващите две срещи за клубния си Астън Вила.

Новината бе разкрита от самия Унай Емери, който наскоро напусна Виляреал, за да поеме елитния тим от Острова. Бразилецът е получил контузия на бедрен мускул по време на тренировка, като специалистът начело на Вила разкри шансовете на играча да бъде селектиран на Мондиала:

"Не знаем колко време ще отнеме лечението на мускулна контузия на четириглавия мускул на бедрото. Ясно е, че пропуска мачовете в четвъртък и неделя, но нищо чудно да отсъства и по-дълго.

Поне до началото на паузата преди Световното няма как да се върне на терена, обясни Емери, цитиран от вестник "Бирмингам Майл".

Ситуацията в последно време около бразилеца е интересна, тъй като бе изцяло откупен от Вила преди сезона от Барселона, след като се представи на високо ниво по време на наема му. Сега обаче футболистът няма гол или асистенция в 12 шампионатни срещи.

Селекционерът на Бразилия Тите ще обяви своя списък от 26 футболисти за Мондиал 2022 следващия понеделник. Коутиньо е част от националния отбор от 2010-а година и до момента е записал 60 мача.

Вижте с какви хубави новини Конте зарадва Бразилия!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички