Нидерландска звезда отсече: Мондиал 2022 трябва да се повтори


Нидерландска звезда отсече: Мондиал 2022 трябва да се повтори
Снимка: GettyImages

1774 0

Една от големите надежди на Нидерландия в националния отбор по футбол - Юриен Тимбер, направи любопитен коментар след отпадането на "лалетата" от Световното първенство по футбол в Катар.

Възпитаниците на Ван Гаал достигнаха до четвъртфиналите, където отпаднаха драматично след изпълнението на дузпи от Аржентина. "Гаучосите" поведоха с 2:0, но след безответни попадения на "лалетата" се стигна до наказателните удари.

Дефанзивният играч на клубния Аякс, за който Марко ван Бастен смяташе, че може да спре Лионел Меси, изрази удовлетворението си от проведените през зимата световни финали. 

"Много ми хареса да играя на Световното първенство през ноември и декември. Това е нещо, което трябва да се повтори. Играта през този период беше добра и от техническа гледна точка.

В допълнение към идеалната температура, ние пристигнахме тук в отлична физическа форма, защото не бяхме уморени, както обикновено в края на сезона", обясни Тимбер пред италианския вестник "Ла Република".

Решението за революционното Световно първвенсто през зимата бе взето от ФИФА поради климатичните условия в страната от Персийския залив.

Вижте причините за неуспеха на Нидерландия, според Луис ван Гаал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички