Невъзпятият герой на Аржентина, който им спечели световната титла (ВИДЕО)


Невъзпятият герой на Аржентина, който им спечели световната титла (ВИДЕО)
Снимка: Istock/GettyImages / колаж: Sportlive.bg

2090 0

Аржентина се добра до трета световна титла в историята си, след като спечели срещу Франция на финала на Световно първенство 2022. В светлината на прожекторите е Лионел Меси, който се отчете с два гола за победата над "петлите".

Ди Мария - играч за финали

Аржентинецът бе във фокуса на вниманието на целия свят, което несправедливо отне похвали за успеха на негов съотборник. Невъзпятият герой за Аржентина се казва Анхел ди Мария - човекът, който спокойно може да бъде наречен "играч за големи мачове".

Ди Мария успя да се възстанови от получената си контузия срещу Полша в груповата фаза, за да започне като титуляр в големия финал. Той бе най-активният и най-опасният футболист за Аржентина през първото полувреме, в което "албиселесте" смачкаха "петлите".

Ролята на Ди Мария срещу Франция

Именно Ди Мария спечели дузпата за Аржентина, след като осъществи поредния си пробив към противниковото наказателно поле. Малко по-късно отново той "блесна" за Аржентина, отбелязвайки втори гол за своя тим, за да осигури комфортен аванс от 2:0 на почивката.

През второто полувреме силите на Ди Мария се изчерпаха, тъй като не бе готов за игра през целия мач. Случайно или не, с напускането на Ди Мария играта на Аржентина драстично спадна, а това доведе и до обрата на Франция в последните минути, вкарал срещата в продължения.

Ролята на Ди Мария във финалния мач бе ключова, а в голяма степен крилото бе дори по-важно от Меси, който в крайна сметка обра лаврите на успеха. Повече за ролята на Анхел ди Мария за Аржентина гледайте в сегмента предаването "Точно попадение", реализирано с подкрепата на Sesame.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички