Скритият замисъл на арабското наметало на Меси от Световното - не е това, което се твърдеше (ВИДЕО)


Скритият замисъл на арабското наметало на Меси от Световното - не е това, което се твърдеше (ВИДЕО)
Снимка: Getty images

2334 0

Както бе по време на цялото Световно първенство по футбол в Катар, така и след него - под светлините на прожекторите бе големият лидер на Аржентина Лионел Меси. Седемкратният носител на "Златната топка" сбъдна голямата си мечта и завладя световния връх.

При награждаването обаче се забеляза как домакините слагат на Меси традиционно арабско наметало. Това породи дискусии в социалните мрежи, като дори се появиха коментари, че от Катар са опетнили Меси и Мондиал 2022 (ВИДЕО).

Нетолкова известният замисъл зад това бе разкрит. Черното наметало се нарича Beshth ("бешт"), като преди години арабските войни са го носили след победи и се е ползвало със символично значение.

"Освен това е било носено от кралското семейство. Кралят на Катар почете Меси в знак на уважение. Определиха го като воин, който е спечелил за своята страна Аржентина" - се пише още от различни източници, сред които и испанското издание Marca.

Така се оказва, че всъщност от Катар искали да почетат Меси по възможно най-добрия начин. Чрез успеха пък Меси вдигна 3-ти трофей с Аржентина за 18 месеца.

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички