Неймар от огромно значение за постигнатото от Бразилия на последните Мондиали


Неймар от огромно значение за постигнатото от Бразилия на последните Мондиали
Снимка: Getty Images

2425 0

Големият лидер на Бразилия - Неймар, е един от най-големите звезди в световния футбол през последните години, а според статистиката той има и голяма заслуга за успехите в последно време на "Селесао", а и за резултатите на последните Мондиали.

Звездата на ПСЖ започва от първата минута и срещу Хърватия в четвъртфинала на Световното първенство по футбол в Катар, след като се възстановяваше от контузия след двубоя с Швейцария.

Дори и медицинския проблем обаче трудно би спрял Неймар в статистиката, където името му блести. Оказва се, че опитният футболист е участвал цели 15 попадения на Бразилия, които бяха отбелязани в последните 11 срещи. 

Междувременно бившият футболист на Барселона се превърна и в първия бразилец, който е вкарал и асистирал на три поредни световни първенства. Той отбеляза и направи голов пас в осминафинала с Южна Корея, когато и оформи официално постижението си. 

Неймар има общо 12 срещи на световни първенства преди четвъртфинала с Хърватия, като е вкарал 7 гола и е асистирал 4 пъти. 

Следете Хърватия - Бразилия НА ЖИВО!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички