Мондиал 2022: всички говорят за Роналдо, но не се вслушват внимателно в ТЕЗИ думи на Бруно (ВИДЕО)


Мондиал 2022: всички говорят за Роналдо, но не се вслушват внимателно в ТЕЗИ думи на Бруно (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

15556 0

 

Португалия изигра фантастичен двубой и победи Уругвай с 2:0 във втория кръг от груповата фаза на Световното първенство по футбол. Сякаш обаче отличното представяне на "мореплавателите" остава на по-заден план, отколкото една ситуация, на която не би трябвало да се акцентира до такава степен.

Разбира се, става въпрос за попадението, което откри резултата. При него Бруно Фернандеш центрира към бившия си съотборник на клубно ниво - Кристиано Роналдо. Дори се създаде своеобразен спор чий е голът - докосва ли Кристиано топката с косата си, или остава на милиметри.

Най-важното в случая за "мореплавателите" е, че: си осигуриха участие в елиминациите; спечелиха две от две срещи в групите; показват игра на отлично ниво; голямата цел е все по-близо! 

Именно това се опита да обясни и другият, който бе замесен в ситуацията - Бруно Фернандеш. Две от изреченията му описаха това, което трябва да се върти в главата на всеки португалец (и това, върху което трябва да пада акцентът): "Щастливи сме от победата, независимо от това кой е голмайсторът. Най-важното нещо е, че постигнахме нашата цел, която е да сме в следващия кръг".

Лидер и емблема на футбола, истински Бог в Португалия - човек като Роналдо трябва най-добре да разбира тези думи, особено когато става въпрос за националната фланелка, която той толкова обожава.

Самото изказване на Фернандеш след срещата пък започна по следния начин: "Отпразнувах попадението сякаш то е на Кристиано. На мен ми изглеждаше, че той докосна топката. Целта ми беше да центрирам към него".

Селекционерът Фернандо Сантош дори не навлезе в конкретика, когато бе направен опит да бъде подхлъзнат чрез коварен въпрос: "Мисля, че беше страхотен мач. Нашият отбор игра много добре. За останалите, за мен - няма значение" - сподели той на запитване кой е вкарал голът.

Явно не на същото мнение са в ръководството на футбола в страната. Оказа се, че Португалската федерация пише писмо до ФИФА с искане голът на Бруно да е за Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички