Пепе стана третият най-възрастен полеви играч на световни първенства


Пепе стана третият най-възрастен полеви играч на световни първенства
Снимка: Getty Images/Guliver

2322 0

Централният защитник на Португалия Пепе се превърна в третия най-възрастен полеви футболист в историята на световните първенства, след като стартира като титуляр при победата над Уругвай с 2:0. Успехът прати „мореплавателите“ на осминафиналите в Катар.

39-годишният играч влезе на мястото на контузения Данило Перейра, след като футболистът на Пари Сен Жермен получи травма на ребрата.

Камерунецът Роже Мила остава най-възрастният полеви играч, взел участие на световно първенство – той играе на Мондиала в САЩ през 1994-та на 42 години, докато канадецът Атиба Хътчинсън, играещ в тазгодишното издание на надпреварата, е по-възрастен от Пепе с няколко седмици.

Двама вратари обаче са над Мила. Есам Ел-Хадари от Египет бе на 45, когато игра в Русия преди четири години, докато колумбиецът Фарид Мондрагон бе на 43 в Бразилия през 2014 година. А ето кои двама играчи записаха имената си в историята при 3:3 между Сърбия и Камерун. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички