За 15 години на големи форуми: Само в 1 плейоф Хърватия не е играла продължения


За 15 години на големи форуми: Само в 1 плейоф Хърватия не е играла продължения
Снимка: GettyImages

1041 0

Снощи Хърватия стана четвъртфиналист на Световното първенство по футбол, след като победи Япония. за целта обаче "шахматистите" трябваше да играят продължения и да надвият при дузпите, защото в редовното време мачът завърши 1:1.

Оказва се, че подобно положение никак не е новост за хърватите. В седем от последните си осем мача на големи първенства - световни и европейски) те не успяват да си свършат работата в редовното време и играят продължения.

Тенденцията започва от Евро 2008, когато "шахматистите" играят четвъртфинал с Турция, продължава с 1/8-финала на Евро 2016 срещу Дания и стига до Миндиал 2018. В Русия и в трите си плейофа хърватите играха продължения - в 1/8-финала срещу Дания, в 1/4-финала срещу Русия и в полуфинала срещу Англия.

След това тази закономерност спира във финала на Мондиал 2018 срещу Франция, който Хърватия загуби. В осминафиналите на Евро 2020 обаче отборът на Златко Далич отново игра продължения - в мача срещу испания, а в първия плейоф в Катар спазиха тази "традиция" и срещу Япония.

Сега предстои четвъртфинал срещу Бразилия и предстои да видим дали това ще се случи отново. Срещу Япония в герой за тима се превърна вратарят Доминик Ливакович - ето какво постигна той. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички