Мароко удари Канада и вече мисли за елиминационната фаза на Световното в Катар (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)


Мароко удари Канада и вече мисли за елиминационната фаза на Световното в Катар (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Getty Images

7398 0

Мароко успя да победи Канада с 2:1  в последния трети мач от група "F" на Световното първенство по футбол 2022 в Катар. По този начин "лъвовете на Атлас" продължават напред към елиминационната фаза на Мондиала.

Срещата буквално започна с попадение. В 4-ата минута Милан Борян сгреши и "подари" топката на Хаким Зиеш, рожденикът на Мароко не се засуети и веднага отбеляза на опразнената врата от близо 30 метра.

Мароко увеличи преднината си в 23-ата минута, след като Юсуф Ен Несири бе изведен сам срещу Милан Борян и не сбърка, правейки резултата 2:0.

Единственото попадение за Канада бе отбелязано от мароканеца Найеф Агер, който без да иска вкара топката в собствената си врата, опитвайки се да я изчисти.

През второто полувреме имаше доста възможности и за двата тима, но те не успяха да се възползват от тях и резултатът се запази 2:1.

Мароко завършва груповата фаза на първо място в група "F", втори се класира Хърватия, аут от турнира са Белгия и Канада съответно на трета и четвърта позиция.

СРЕЩАТА КАНАДА - МАРОКО В СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна взривоопасно с гол още в 4-ата минута. Милан Борян излезе нескопосано от наказателното си поле и изчисти топката право в краката на Хаким Зиеш, който с лекота, от близо 30 метра вкара в опразнената врата - 1:0 за Мароко.

Video edited on Kapwing

Последваха силни минути за "кленовите листа". Северноамериканците дори успяха да се настанят трайно в половината на своя съперник и да създадат няколко положения пред вратата на Боно, но никое от тях не успя да го затрудни. Мароко пък действаше спокойно и се видя търпеливост в играта им след гола. В 23-ата минута падна втори гол. Ен Несири получи чудесна дълга топка в половината на Канада, измъкна се зад защитата и с прецизен удар от наказателното поле покачи до 2:0 за Мароко.

Video edited on Kapwing

В края на първата част канадците съумяха да върнат едно попадение. След пробив по левия фланг топката бе пратена остро към наказателното поле на Мароко, там тя бе засечена от Найеф Агер, който за съжаление я прати в собствената си врата - 2:1.

Video edited on Kapwing

В добавеното време на първото полувреме Ен Несири изпрати топката във вратата на "кленовите листа" с прецизен удар от воле от дъгата на наказателното поле, но Саис, който бе в положение "offside" влияеше на видимостта на Борян и попадението бе отменено.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна двуостро. Въпреки че Канада е аут от Мондиала, отборът не се отказва лесно. Двата тима си размениха няколко опасни атаки, използвайки основно фланговете, но от тях не излезе нищо, което да застраши рамките на двамата вратари. 

В 70-ата минута Хаким Зиеш успя да пробие в половината на Канда и стигна до наказателното поле. Там той бе повален, а мароканците имаха сериозни претенции за дузпа, но те не бяха уважени от главния арбитър. 2 минути по-късно пък късметът бе на страната на Мароко, след като влезлият като резерва Атиба Хътчинсън разтресе напречната греда след удар с глава от корнер.

Канада продължи да търси попадението до края на мача, но така и не успяваше да пробие добре подредената защита на своя съперник, който бе много спокоен в действията си.

СРЕЩАТА КАНАДА - МАРОКО В СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Канада: Борян, Милър, Виктория, Джонсън, Адекугбе, Хойлет, Кей, Осарио, Дейвис, Бюканън, Ларин

Мароко: Боно, Мазрауи, Сес, Агер, Хакими, Амрабат, Унахи, Сабири, Зиеш, Буфал, Ен Несири

ПРЕДИ СРЕЩАТА КАНАДА - МАРОКО

Отборът на Мароко прави истински фурор на Мондиал 2022, след като остана непобеден срещу сребърните и бронзовите медалисти от последното световно първенство - Хърватия и Белгия. Нещо повече: мароканците дори не допуснаха попадение за 180 минути, а също така успяха да победят белгийския тим с 0:2.

Сега Мароко е в отлична позиция за излизане от групата, а и дори за класиране на първото място, което би им осигурило потенциален по-лек съперник на 1/8-финалите. "Лъвовете от Атлас" са втори с четири пункта, колкото има и лидерът Хърватия, който обаче се изправя срещу Белгия. Съперникът на Мароко - Канада, е без точки и няма шансове за класиране.

Въпреки че няма шансове да прескочи групите, тимът на Канада е мотивиран да постигне първа победа на световно първенство, тъй като тимът няма такава до момента. Алфонсо Дейвис и компания ще опитат да объркат сметките на талантливия състав на Мароко, в който пък фигурират имена като Хаким Зиеш, Ашраф Хакими и Нусаир Мазрауи.

Повече за мача Канада - Мароко четете в линка!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички