Лионел Меси с големи амбиции за Мондиала: Ще подобрява два рекорда на великия Марадона


Лионел Меси с големи амбиции за Мондиала: Ще подобрява два рекорда на великия Марадона
Снимка: Getty Images

1934 0

Гоямата звезда на ПСЖ и аржентинския национален отбор - Лионел Меси, се подготвя да поведе своята нация към евентуален успех на Световното първенство в Катар. На световните финали обаче Бълхата ще цели да подобри и два рекорда на своя велик сънародник - Диего Марадона.

Меси ще получи шанса да покори двата рекорда още на предстоящия Мондиал в Катар. В момента аржентинеца има 19 мача на световни финали, като отстъпва на Марадона само с два. Това е рекорд, който най-вероятно ще бъде подобрен още в груповата фаза на турнира.

Също така Меси може да се превърне и в футболиста с най-много асистенции за Аржентина на световни първенства. Този рекорд отново се държи от Марадона, който има 8 асистенции, а Лионел е с три по-малко. Интересното е, че пет от осемте голови паса на Дон Диего са дошли на Мондиал 86', когато "гаучосите" за последно вдигнаха световната купа. 

Аржентина на Меси е сред фаворитите за спечелването на турнира. Отборът ще изиграе първия си мач в Катар срещу Саудитска Арабия следващата седмица. Преди това Ла Албиселесте ще участва в приятелски мач с Обединените Арабски Емирства.

В ТОЗИ МАТЕРИАЛ пък можете да видите групата от футболисти на Аржентина за Мондиала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички