Лентата на раздора: Мигновен жълт картон грози всички, които се противопоставят на ФИФА


Лентата на раздора: Мигновен жълт картон грози всички, които се противопоставят на ФИФА
Снимка: Getty Images

1299 0

Риск от получаване на жълт картон, с този факт трябва да се примирят всички национални отбори, които обявиха, че капитаните им ще носят лентите „One Love“ в срещите от Световното първенство.

Хари Кейн и Гарет Бейл са сред капитаните, които бяха заявили, че ще носят лентата с цветовете на дъгата, като по този начин смятат да покажат подкрепата си към еднополовите връзки и не само. В Катар обаче този тип връзки са криминализирани.

По информация на „Sky Sports“ тази сутрин Футболната асоциация е разговаряла с останалите европейски държави, които искат техните капитани да носят лентата. Продължили са и разговорите с ФИФА, но все още нямаше взето окончателно решение. По-късно обаче футболната федерация реши, че капитаните нямат право да носят въпросните ленти.

Според правилата на ФИФА футболистите могат да носят само екипировка и оборудване, разрешени от футболната федерация, като всяко нарушение на правилата обикновено води до глоба от около 9 000 паунда.

В събота ФИФА обяви официалните капитански ленти, носещи различни послания, част от които са „Спасете планетата“ и „Футболът обединява света“. Те обаче са предвидени да се носят в различни етапи на Мондиала.

Един от потенциалните компромиси би могъл да бъде разрешаването на капитаните да носят лентата с надпис "Без дискриминация" още в груповата фаза. Първоначално беше предвидено тя да се носи по време на четвъртфиналите.

Капитанът на Англия Хари Кейн говори по въпроса на пресконференцията в неделя: "Мисля, че ясно заявихме като отбор, щаб и организация, че искаме да носим лентата“.

Националният селекционер на Англия Гарет Саутгейт също подкрепи капитана: „Няма какво да добавя към това, което каза Хари. Ясно изразихме позицията си, така че се надявам всичко да бъде решено преди мача“.

Към този момент по всичко изглежда, че капитаните или трябва да се примирят с получаването на директни жълти картони, или трябва да се откажат от лентата "One Love".

"Трите лъва" смятат да останат верни и на друг жест.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички