Радостин Кишишев: Димитър Бербатов заслужава да стане президент на БФС


Радостин Кишишев: Димитър Бербатов заслужава да стане президент на БФС
Снимка: Ilian Telkedjiev / LAP.bg

6896 0

Бившият национал на България и футболист на Литекс, Черноморец Бургас, Нефтохимик, Бурсаспор, Чарлтън, Лийдс, Лестър и Брайтън - Радостин Кишишев, даде интервю пред "БНТ", в което посочи причината за слабите резултати на "лъвовете" в последните години:

"Основната причина е липса на качество. Не успяхме да създадем поколение, което да поеме щафетата от предходното поколение. Това, което се случва, е пагубно за целия футбол в България. Трябва да се адаптираме и да даваме шанс на младите момчета да се изявяват", започна 47-годишният Кишишев и назова своя фаворит за нов треньор на националите:

"Димитър Димитров-Херо се е доказал, бил е в националния отбор и познава обстановката. По-важно е треньорът да е българин. Не мисля, че чужденец би постигнал по-добри резултати. Необходима е добра работа в клубовете. Треньорът на националния отбор няма как да изгради нещо за една седмица. Важно е в клубовете да бъдат подготвени на високо ниво, за да има добри резултати".

Тинката взе отношение и по темата с президентския пост в БФС, заявявайки, че Бербатов заслужава да застане начело на Централата: "Борислав Михайлов и Димитър Бербатов са два напълно различни персонажа. Михайлов се изгради като лидер, докато Бербатов тепърва навлиза в такъв етап от живота си. Не съм сигурен колко гладко ще мине нататък неговият път в опита му да стане президент на БФС. Може би някой ден ще стане и той го заслужава. Той и Стоичков са футболистите на най-високо ниво за България".

Вижте още: "Предложението дойде от Христо Стоичков": Игор Томашич си спомни за престоя в България

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички