Журналистка от САЩ нападна Аржентина, че няма тъмнокожи играчи, отговориха ѝ: "Държава сме, не филм на Дисни"


Журналистка от САЩ нападна Аржентина, че няма тъмнокожи играчи, отговориха ѝ: "Държава сме, не филм на Дисни"
Снимка: Getty Images

3414 0

Статия на американския "Washington Post" разбуни доховете в Аржентина по време на Световното първенство по футбол. В нея се коментира фактът, че в тима на "гаучосите" липсват тъмнокожи футболисти. Материалът е озаглавен "Защо Аржентина не взе повече тъмнокожи играчи на Световното първенство?".

Автор на статията е доцентът в Тексаския университет в Ел Пасо - Ерика Едуардс, автор на книгата "Тъмнокожите жени, законът и създаването на "бялата" аржентинска република".

Отговор на статията на Едуардс се зае да даде аржентинската дясна популистка коалиция "La Libertad Avanza", които написаха: "Защото сме държава, а не филм на Дисни".

Също толкова интересен отговор на статията даде блогърът "DrossRotzank", който живее в Буенос Айрес и има 22,7 милиона абонати в YouTube.

"Искам да информирам автора, че Аржентина премахва робството 10 години преди Съединените щати. Слушай, Едуардс, а защо в националния отбор на Сенегал няма бели играчи? И както мнозина отбелязаха, това е футболен отбор, а не филм на "Netflix", написа той в Туитър.

"Каня Ви да посетите Аржентина. Ще се учудите колко добре се отнасят тук мюсюлманите и евреите един към друг, което не се наблюдава във Вашата страна. Между другото, в нашите училища не се стреля. И храната е много по-добра", пише още блогърът. Наскоро и женският английски тим по футбол го отнесе, защото играчите са бели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички