Япония - Хърватия по ТВ: Къде да гледаме 1/8-финалния мач от Световното първенство по футбол?


Япония - Хърватия по ТВ: Къде да гледаме 1/8-финалния мач от Световното първенство по футбол?
Снимка: GettyImages

3757 0

Осминафиналната фаза на Световното първенство по футбол бе преполовена. В третия от четирите дни, в които ще се състои този етап, програмата започва със сблъсъка между сребърния медалист от Мондиал 2018 - Хърватия, която ще премери сили с Япония.

Азиатската страна излезе от своята група Е в Катар по сензационен начин. "Самураите" успяха да победят и двата големи гранда в групата - Испания и Германия, като по този начин си осигури първата позиция и дори изхвърли Бундестима от надпреварата.

Това развитие се хареса и на "шахматистите", тъй като те не съумяха да спечелят групата си и изглеждаше сигурна срещата им с някой измежду Испания и Германия. В крайна сметка обаче второто място за Хърватия (първи бе Мароко) поне на хартия осигурява по-приемлив съперник.

Двата отбора са се срещали два пъти в последните 24 години. На Световното първенство през 1998 година попадат в една група и тогава Хърватия печели с 1:0, докато на Мондиал 2006 отново мерят сили, но не си вкарват попадения и завършват при нулево равенство, което впоследствие оставя тези два тима на последните места в групата и ги изхвърля от най-големия футболен форум.

Коя телевизия ще излъчи Япония - Хърватия от Мондиал 2022?

Сега "самураите" ще имат своя шанс за реванш. Те се изправят срещу Лука Модрич и компания в понеделник, 5-и декември, от 17:00 часа българско време на стадион "Ал Януб". Срещата ще бъде излъчена пряко по "Нова" и по "Диема спорт 3". Ще можете да следите Япония - Хърватия от Световното първенство по футбол НА ЖИВО в SportLive.bg.

Вижте и пълната ТВ програма за Световното първенство по футбол по дати и часове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички