Изящество в точния момент: топ 10 на головете във ФИНАЛ на световно (ВИДЕА)


Изящество в точния момент: топ 10 на головете във ФИНАЛ на световно (ВИДЕА)

1464 0

Наближава очакваният с огромен интерес финал на Световното първенство по футбол. По този повод ви представяме класация с 10-те най-красиви попадения, които са реализирани във финали на мондиали (под всяко попадение ще можете да видите и видео с него):

10. Зито, Бразилия - Чехословакия (1962)

Бразилия бе без Пеле за това световно, но въпреки това спечелиха трофея. Те се оказаха изоставащи в резултата, но стигнаха до пълен обрат и успех с 3:1. Зито вкара, за да завърши красива отборна атака и да изведе своя тим напред в резултата.

9. Силвио Пиола, Италия - Хърватия (1938)

През 30-те Италия печели две световни, като второто е именно през 1938 г. Първото попадение на Пиола при успеха с 4:2 за "скуадра адзура" пък си заслужава да бъде видяно.

8. Хорхе Буручага, Аржентина - Западна Германия (1986)

Стратегията за германците през тази година бе ясна - да държат Диего Марадона извън играта. Той обаче се откъсна за секунда и успя да подаде брилянтно подаване към Буручага. Голът не е толкова добър, колкото този на Марадона срещу Англия на четвъртфиналите, но е далеч по-важен.

7. Марио Гьотце, Германия - Аржентина (2014)

Най-скорошното попадение в тази класация. Онзи гол в продълженията на златната резерва Гьотце, който е най-емблематичният момент в кариерата на тогавашния футболист на Байерн. Вижте прекрасните му две докосвания:

6. Марко Тардели, Италия - Западна Германия (1982)

Понякога отпразнуването на гол е по-незабравимо и от самото попадение - като Роже Мила през 1990 година или Бебето четири години по-късно. Докато тези две отпразнувания бяха репетирани, то това на Тардели бе толкова спонтанно, колкото голът му.

5. Андрес Иниеста, Испания - Нидерландия (2010)

Запомнящо се тактическо представяне от "лалетата", но минути преди края на продълженията Андрес Иниеста се разписа и зарадва цяла Испания. Той получи подаване в наказателното поле, овладя добре топката и отправи мощно воле, без да остави шансове на Стекеленбург.

4. Зинедин Зидан, Франция - Италия (2006)

Последните футболни моменти на Зидан са белязани с червения картон за удара с глава в Марко Матераци на финала през 2006 година. По-рано в срещата обаче Зидан вкара емблематична за световните първенства дузпа.

3. Пеле, Бразилия - Швеция (1958)

Бразилската легенда направи история с първия си гол срещу Швеция на Световното през 1958, като се превърна в най-младия голмайстор във финал - едва на 17 години и 239 дни. И само какъв гол бе това:

2. Джоф Хърст, Англия - Западна Германия (1966)

Дали вторият гол на Хърст мина голлинията, или не е обект на дебат години наред. Подобни дискусии няма обаче за неговия трети. За него признава, че е искал да изрита топката с всичка сила. За негово щастие по този начин се разписва и става първият футболист, вкарал хеттрик във финал на световно.

1. Карлос Алберто, Бразилия - Италия (1970)

Сякаш няма как класацията да не е оглавена от бразилец. Това обаче не е Пеле. "Селесао" прави емблематична атака, за да се стигне до емблематичен гол, дело на Карлос Алберто. Почти целият терен бе преминат с осем подавания, а Италия дори не бе близо до топката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички