Хулиан Алварес достигна Пеле при победата над Хърватия на Световното първенство по футбол


Хулиан Алварес достигна Пеле при победата над Хърватия на Световното първенство по футбол
Снимка: Getty Images

2308 0

Аржентина се превърна в първия финалист на Световното първенство по футбол в Катар, след като елиминира безапелационно на полуфиналите Хърватия с 3:0.

За успеха огромна роля имаше легендата на "гаучосите" - Лионел Меси, който освен че откри от дузпа, на по-късен етап и асистира за третото попадение на Хулиан Алварес. Именно младокът може да бъде определен за големия "герой" на победителите, след като вкара два гола и спечели наказателния удар.

В същото време футболистът на Манчестър Сити стигна до страхотно постижение, тъй като се превърна в най-младия футболист, който се е разписвал два пъти в полуфинал от мондиал в последните 64 години.

Пеле държи постижението с хеттрик в полуфинала на Световното първенство в Швеция през 1958 г., когато "Селесао" разбива Франция с 5:2, а иконата на футбола е едва на 17 години. 

Аржентинецът постигна изумяващата ефективност на 22 години и 316 дни, а сега ще се опита да вкара като Пеле и във финала. На надпреварата на Скандинавския полуостров бразилците се изправят срещу домакина Швеция на финала, а легендарният нападател вкарва нови два гола.

Междувременно Алварес вече натрупа общо 4 попадения в Катар и се изравни с Гонсало Игуаин през 2010 г., когато ветеранът вкара най-много голове в историята на аржентинските играчи под 22-годишна възраст на световно първенство.

Вижте метаморфозата на Алварес - от фен на Меси до негов партньор в атака!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички