Хари Кейн и срещата му с историята и безсмъртието на Световното първенство в Катар (ВИДЕО+СНИМКИ)


Хари Кейн и срещата му с историята и безсмъртието на Световното първенство в Катар (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

1403 0

Лидерът на Тотнъм и националния отбор на АнглияХари Кейн, безспорно е най-важният играч в селекцията на наставника Гарет Саутгейт за Световното първенство в Катар. Върху плещите на голаджията на „шпорите“ стои целият английски народ, който се надява, че звездата на „трите лъва“ ще поведе нацията към така желания успех на най-голямата футболна сцена.

Трудният път към успеха

29-годишният британец започва своята кариера като продукт на академията на кръвния враг на Тотнъм – Арсенал. Щабът на „топчиите“ обаче не вижда нищо специално в него и решава да го освободи. Така той преминава в школата на Тотнъм, а останалото е история.

През 2009 година той става част от представителния отбор на „шпорите“, но не заиграва веднага. Прекарва няколко периода под наем в Лейтън Ориент, Милоул и Норич, преди да се завърне на „Уайт Харт Лейн“.

Дългогодишният мениджър на „спърс“ в периода 2014-2019 – Маурисио Почетино, залага на Кейн и започва да го налага в своята единайсеторка, а този залог се отплаща многократно. Британецът се превръща в един от най-добрите тарани на своето поколение и за отрицателно време той стана водещ голмайстор в историята на Тотнъм.

Човекът в предни позиции

Капитанът на английския национален отбор се подвизава на позицията централен нападател. Това обаче далеч не означава, че той не може да споделя върха на атаката с друг футболист. Неведнъж на Кейн му се е налагало да прави това в Тотнъм редом с Деле Али, Хюн Мин Сон или Лукас Моура през годините. Голмайсторският му нюх е развит до такава степен, че той може да вкарва от всяка една позиция в офанзивен план.

Важността на Кейн

Хари Кейн е ключът към успеха на „трите лъва“ поради редица причини. Неговите лидерски качества са безспорни, мнозина вярват, че нападател от неговия ранг има способността да усети гола още преди той да се е случил.

Именно 12-те попадения на Кейн в квалификационния етап подпечатаха паспорта на Англия за Мондиала в Катар. Британецът неслучайно е и капитан на селекцията на Гарет Саутейт. Неговите лидерски качества сплотяват отбора, а сплотеността е една от основните „съставки“ за спечелването на Световно първенство. Спокойно може да се каже, че представянето на Англия на Мондиала зависи много от настроението на Кейн.

Убийствената форма

Както винаги формата на британеца продължава да впечатлява. Футболистът вече наниза над 10 гола през кампанията и е една от причините защо Тотнъм на Антонио Конте е считан за един от фаворитите за спечелването на Висшата лига през сезон 2022/23.

Британецът е и неизменна част от състава на клубния си отбор. Лидерът на „шпорите“ неведнъж е заявявал, че иска да постигне много с Тотнъм. Да, неотдавна имаше много спекулации, които го свързваха с евентуално преминаване в Манчестър Сити, но изглежда, че Антонио Конте е успял да убеди звездата в своите планове.

Срещата с историята и безсмъртието

Хари Кейн ще се опита да спечели седмия си голмайсторски приз на Мондиала в Катар. Именно британецът спечели „Златната обувка“ на Световното през 2018 в Русия със своите 6 попадения. Той може да се похвали с три голмайсторски отличия във Висшата лига през кампаниите 2015/16, 2016/17 и 2020/21.

В Катар футболистът ще получи възможността да се изкачи на първото място и в голмайсторската листа за всички времена на английския национален отбор. Кейн (51) се нуждае само от 3 гола, за да мине първия Уейн Руни, който има 53 попадения. Мнозина вярват, че това ще се случи точно на Мондиала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички