Роберто Карлош преди Мондиал 2022: Бразилия изгуби своята същност


Роберто Карлош преди Мондиал 2022: Бразилия изгуби своята същност
Снимка: Getty Images

2982 0

Бившият краен защитник на Реал Мадрид - Роберто Карлош вярва, че Бразилия не е същата, каквато беше. Според легендарния ляв бек от "Селесао" не показват същия радостен футбол, както по негово време.

Самият Карлос игра на четири Световни първенства, под ръководството на различни мениджъри и стилове. Тяхната победа на Световното първенство през 1994 г. далеч не беше свободен бразилски отбор, но в началото на 21-и век Бразилия беше асоциирана с атрактивен футбол.

Говорейки пред The ​​Telegraph, Карлош обясни, че част от бразилския футбол си е отишъл: "Бразилия е загубила своята същност, красивата игра [джого паламуд]. Атакувахме като отбор, но също така се защитавахме много по-добре от сега. Бяхме много уверени в нашата позиционна игра."

Отвъд само увереността и системата, справедливо е да се твърди, че неговият бразилски отбор беше значително по-талантлив от сегашното издание. Въпреки че Бразилия има редица нападатели, които са на върха на европейския футбол, може би само Неймар може да се сравни с хора като Роналдиньо и Роналдо. В неговата позиция Алекс Сандро, Алекс Телес и Данило са доста далеч от футболисти от Карлош и Кафу.

Бразилия обаче е въвлечена в битка между два различни стила от известно време. Свободният стил, олицетворяван от хора като Роналдиньо и Карлош, често се отвръща от хора като Дунга, който предпочиташе много по-консервативен подход както като играч, така и като треньор. А ето и цялата група на Бразилия за Модниал 2022.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички