Гаел Клиши посече шансовете на Франция на финала на Мондиал 2022: Лионел Меси не може да бъде спрян!


Гаел Клиши посече шансовете на Франция на финала на Мондиал 2022: Лионел Меси не може да бъде спрян!
Снимка: Getty Images

1686 0

Бившият френски национал - Гаел Клиши, направи интересно изказване за предстоящия финал на Световното първенство по футбол в Катар, който ще противопостави Аржентина и Франция.

Очаква се, че "петлите" ще са наясно със заплахата наречена Лионел Меси и мениджърът Дидие Дешан ще опита да измисли план за неутрализиране на аржентинската звезда, както направи преди четири години в Русия при победата им на осминафиналите. Клиши обаче смята, че нито един план не е достатъчно добър, за да спре Меси.

"Мисля, че няма план срещу Меси. Не можете да планирате нищо, защото ако той е на терена – а той ще бъде на него от първата минута – наистина не може да бъде спрян", каза Клиши за "talkSPORT".

С пет гола и три асистенции Меси доказа, че е един от най-добрите играчи в турнира, като същевременно изигра ключова роля в извеждането на Аржентина към мача за титлата.

Той е отбелязал гол във всеки мач на директните елиминации, като с отбелязаната си дузпа, в полуфинала срещу Хърватия, той изпревари рекорда на Габриел Батистута от десет попадения на световни финали по футбол за Аржентина.

Повече от рекордите обаче Меси преследва трофея от Световното първенство, след като загуби на финала през 2014 година. В неделя Меси ще получи последния си шанс да грабне най-ценното отличие във футбола.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Двама френски футболисти се заканиха на Меси: Той не ни плаши.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички