Френки Де Йонг: Ще направим всичко по силите си, за да сме световни шампиони за първи път


Френки Де Йонг: Ще направим всичко по силите си, за да сме световни шампиони за първи път
Снимка: Getty Images/Guliver

874 0

Полузащитниците на Барселона и Нидерландия Френки де Йонг споделиха очакванията си от Мондиала в Катар . 25-годишната звезда ще участва за първи път на световно първенство и се надява да ознаменува дебюта си със световната титла.

„Очаквам първото ми световно първенство да бъде красиво изживяване. Наистина го очаквам с нетърпение и наистина се вълнувам. И се надявам, че ще се справим страхотно. Мисля, че участието на световното първенство е най-голямото постижение за всеки футболист.

Хората не биват да подценяват групата ни. Забелязах как хората реагираха на жребия, но мисля, че наистина имам силна група. Ще трябва да дадем най-доброто от себе си, ако искаме да продължим напред. Имам увереност срещу всеки отбор, с който играем, няма значение от коя страна е. Но и трите отбора, срещу които играем, са страхотни тимове, с много качество, така че ще видим.

Най-голямата мечта за нас и за всички в Нидерландия е да спечелим Световната купа за първи път, така че ще направим всичко по силите си, за да постигнем тази цел“ , коментира Де Йонг пред сайта на ФИФА. "Лалетата" е в групата от домашни Катар, Сенегал и Еквадор. 

"Нидерландските фенове са страхотни. Когато са на турнири, с огромен брой от тях в оранжево, гледката е страхотна и усещането е наистина приятно. Настръхвам всеки път, когато ги видя. Това те прави още по-горд да играеш за страната си" , допълнителен дебютант на мондиала. А ето състава, с който "лалетата" атакува Мондиал 2022. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички