Франция не признава загубата от Тунис: "Петлите" подадоха жалба до ФИФА


Франция не признава загубата от Тунис: "Петлите" подадоха жалба до ФИФА
Снимка: Getty Images

19270 0

Франция официално подаде жалба до ФИФА, след като късният гол на Антоан Гризман в срещата срещу Тунис на Световното първенство не беше признат.

„Петлите“ трябваше да се примирят с шокиращата загуба от 0:1 в последния мач от груповата фаза. „Картагенските орли“ поведоха в 58-ата минута. Антоан Гризман вкара топката във вратата в последните минути на добавеното време, но след консултация с ВАР попадението не беше зачетено заради засада.

Френската футболна федерация обаче смята, че съдиите са сгрешили, като не са признали гола, тъй като играта вече е била подновена, когато ВАР се е намесил, което е забранено.

"Пишем жалба, след като според нас голът на Антоан Гризман беше неправилно отменен", се казва в изявлението. „Жалбата трябва да бъде подадена до 24 часа след последния съдийски сигнал“.

Загубата сложи край на деветте поредни мача без загуба на действащия световен шампион. Крайният резултат не беше от голямо значение за „петлите“, те вече си бяха осигурили първото място в група „D“.

Ако все пак жалбата бъде приета и крайният резултат бъде променен на 1:1, точките в групата ще се преизчислят, но позициите на отборите ще си останат същите.

Ето и кои са останалите ясни осминафиналисти.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички