Франция - Дания по ТВ: Къде да гледаме сблъсъка на Световното първенство по футбол?


Франция - Дания по ТВ: Къде да гледаме сблъсъка на Световното първенство по футбол?
Снимка: Getty Images

3932 0

Действащият световен шампион от Мондиал 2018 Франция излиза днес срещу коравия отбор на Дания във втори мач от група D на Световното първенство по футбол 2022 в Катар. "Петлите" ще търсят нова победа, която да им осигури място на 1/8-финалите в надпреварата.

Франция разгроми Австралия на старта на Мондиала, спечелвайки срещата с 4:1. Дания пък разочарова и не успя да се наложи над Тунис за една от изненадите на турнира. Сега "червения динамит" ще се надява да измъкне трите точки срещу Франция, а това е съвсем постижимо.

Само през тази година Дания успя на два пъти да победи Франция в Лигата на нациите. Датският отбор стигна до полуфиналите на Евро 2020 и има големи амбиции и за настоящото Световно първенство. Първата задача пред тима обаче е да излезе от група D, а за целта трябва да се опита да вземе нещо от световния шампион.

Коя телевизия ще излъчи Франция - Дания?

Франция е без куп звезди в състава си, които поради контузии не бяха повикани от Дидие Дешан. В последния мач селекционерът на френския тим загуби още един ключов играч в лицето на Люка Ернандес, който отпадна до края на Световното. Дания пък загуби опорния си халф Томас Дилейни, който също е аут за целия Мондиал.

Двубоят между Франция и Дания се очаква с изключителен интерес, тъй като противопоставя два от най-силните европейски отбори. "Петлите" са едни от големите фаворити за световната титла, докато датчаните са считани за скрити фаворити и с огромен потенциал да поднесат сензацията на турнира.

Европейският сблъсък в Катар започва в 18:00 часа българско време и ще бъде излъчен пряко в ефира на БНТ 1 и БНТ 3. Ако нямате възможност да гледате мача, можете да следите Франция - Дания НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG!

Освен двубоя между Франция и Дания, програмата на Световното първенство по футбол обещава още много интересни мачове!

 

<p><iframe width="100%" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/kTlSdsWQRU8?autoplay=1" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"></iframe></p>
<p>&nbsp;</p>

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички