Фактите показват: последният отбор в ролята на Мароко спечели световното първенство


Фактите показват: последният отбор в ролята на Мароко спечели световното първенство
Снимка: Getty Images

1527 0

Франция и Мароко излизат в 21:00 часа българско време за втория полуфинал на Световното първенство по футбол в Катар тази вечер. По този начин "петлите" ще се опитат да продължат защитата на настоящия си трофей, докато африканците за първи път в историята на континента си да достигнат до финала в надпреварата.

Любопитен факт е, че Мароко се превръща в 25-тата страна, която ще играе на полуфиналите в надпреварата. Това не се бе случвало от Мондиала в ЮАР през 2010 г., когато Испания за първи път достигна до тази фаза на турнира.

Тогава обаче "Ла Фурия Роха" се справи с европейския си съперник - Германия, с 1:0 и достигна до мечтания финал. Героят тогава беше големият лидер на страната - Карлес Пуйол, с гол в 73-тата минута.

Няколко дни по-късно гол в края на продълженията с Нидерландия направи Испания световен шампион, а голмайсторът отново бе нестандартен - Андрес Иниеста. 

Сега Мароко се превърна в голямата изненада на надпреварата, след като елиминира последователно Испания и Португалия, а достигането до финала би определяно за същинско "чудо".

Проследете Франция - Мароко НА ЖИВО!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички