Емилиано Мартинес оцени подкрепата на аржентинската публика и разясни дали Лионел Меси е контузен


Емилиано Мартинес оцени подкрепата на аржентинската публика и разясни дали Лионел Меси е контузен
Снимка: Getty Images

2591 0

Титулярният вратар на Аржентина - Емилиано Мартинес, заяви, че аржентинските привърженици в Катар са допринесли много за достигането на тима до финал на Мондиал 2022"Гаучосите" победиха Хърватия с 3:0 и се чувстваха като домакини по време на 1/2-финалната битка на стадион "Лусаил" във вторник вечер (13 декември).

Говорейки пред "beIN Sports" след успеха, стражът на Астън Вила направи равносметка: "Не мога да го повярвам. Просто не мога да го повярвам. Загубихме първия мач и изведнъж всичко беше с главата надолу. Хората започнаха да се съмняват в нас, след като бе сложен край на серията ни без загуби".

"Срещу Мексико не бяхме на нужното ниво през първото полувреме. Всички искаха да загубим, така че ситуацията беше "ние срещу останалата част от света". Много се радвам, че всеки един в тази група от 26 играчи е биткаджия и имаме 45 милиона аржентинци зад гърбовете си".

"Усещаме подкрепата на публиката, улиците в Катар са пълни с аржентинци и всеки път се чувстваме като домакини. Винаги има по 40-50 000 наши привърженици на стадионите и това ни помага и радва много", добави още Мартинес.

Вратарят бе запитан и дали има някакъв проблем с Лионел Меси, който по време на полуфинала на няколко пъти се хвана за задното бедро. Емилиано бе категоричен, че всичко с Бълхата е наред: "Не, не. Играхме 120 минути срещу Нидерландия и това беше тежък мач за него, но както виждате - той иска да е докрай на терена във всеки двубой. Физически е много добре и печели наградата за "Играч на мача" всеки път".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Ощетиха ли Хърватия? Три големи легенди казаха имаше ли дузпа за Аржентина

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички