Елементът във футболната игра, който тотално отсъства на Световно първенство 2022


Елементът във футболната игра, който тотално отсъства на Световно първенство 2022
Снимка: Getty Images

2426 0

Световното първенство по футбол 2022 в Катар има най-малък брой удари от далечно разстояние, както и най-малък процент голове, реализирани извън наказателното поле в сравнение с последните пет издания на турнира. Това разкрива Ройтерс, позовавайки се на компанията Нилсен Грейсноут.

Едва 7,6 процента от головете в груповата фаза и осминафиналите в Катар са дошли след удари извън пеналтерията. За сравнение: на Мондиал 2006 този процент е 18,6. Това не е всичко - на Мондиала в Катар са паднали и значително повече голове в наказателното поле.

След осминафиналите през 2010 година имаше реализирани 102 гола от пеналтерията (84,3 процента от всички голове). През 2018 тези голове са 118 (86,8 процента), а през тази година - в Катар - попаденията в наказателното поле са 134 (92,4 процента).

Цифрите са подобни за опитите, с постепенен спад в ударите извън наказателното поле от 765 през 2006 година, доста над половината от всички опити, до 620 в Русия и само 470 в Катар. Отборите и играчите на Мондиал 2022 масово избягват да търсят удари и попадения от дистанция, като предпочитат да реализират предимно в пеналта.

Липсващият елемент на Мондиал 2022 - далечните удари, може да бъде преоткрит в четвъртфиналната фаза, която започва в петък. Ето и пълната ТВ програма за четвъртфиналите на Световното първенство!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички