Ди Мария, Чавес, Ричарлисон - най-добрите голове на Мондиал 2022


Ди Мария, Чавес, Ричарлисон - най-добрите голове на Мондиал 2022
Снимка: Getty Images

2583 0

Точно 172 гола влетя във вратите по време на изпълненото с екшън от три седмици Световно първенство в Катар. Така това циментира този Мондиал в историята като най-резултатният до този момент.

Общо 171 гола бяха отбелязани в турнирите през 1998 и 2014, но зрелищният финал между Аржентина и Франция, в който бяха вкарани шест гола поставиха нов рекорд на това Световно първенство. В този мач „албиселесте“ спечелиха третата си световна корона след дузпи.

В Катар имаше справедлив дан от скучни равенство и нулеви мачове, но имаше няколко голеади, които се предложиха на зрителите. След като анализирахме всички 172 гола на Мондиала през 2022, SportLive.bg избра петте най-добри гола.

5. Анхел Ди Мария – Аржентина v. Франция (Финал)

Всички очи бяха към №10 в отбора на „гаучосите“ по време на финала в неделя на „Лусаил“, но Анхел Ди Мария обра овациите с изпълнението си по време на срещата с „петлите“. Звездата на Брайтън – Али Мак Алистър даде идеален пас към Ди Мария, който със страхотен удар прати топката над легналия Юго Лорис в далечния ъгъл.

Сълзите на Ди Мария почти потекоха, след като поведе Аржентина с 2:0 преди да бъде сменен в 64-ата минута, а това означава, че и това беше последната му изява в международен план и на дали може да си представи по-перфектен начин да се поклони пред феновете на своята родина.

4. Винсент Абубакар – Камерун v. Сърбия (Групова фаза)

Винсен Абубакар бе във всички заглавия, след като се сравни с Мохамед Салах и дори даде известно предимство на себе си пред звездата на Ливърпул. Все пак нападателят на камерунците реализира изключителен гол срещу Сърбия за 3:1. 30-годишният получи пас от Браян Мбемо, след което прехвърли много красиво Ваня-Милинкович Савич, а флагът на страничния съдия се вдигна.

След преразглеждането на ВАР обаче се видя, че той не беше в засада и голът беше зачетен, а крайният резултат в мача беше 3:3.

3. Ричарлисон – Бразилия v Сърбия (Групова фаза)

Листата, в която фигурира отборът на Сърбия в негативен план продължава, след като „орлите“ станаха жертва на изключителното изпълнение от Ричарлисон. №9 на Бразилия беше избран пред Габриел Жезус за нападател от Тите, но ходът на селекционера беше оправдан, след като в 62-ата минута Ричарлисон вкара гол на сърбите с ножичен удар след пас от Винисиус Жуниор.

Нападателят на Тотнъм отигра акробатично със странична ножица и прати топката в ъгъла на Милинкович-Савич.

2. Салем Ал-Давсари – Саудитска Арабия v. Аржентина (Групова фаза)

Салем Ал-Давсари няма да получи олимпийски медал за радостта си след гола срещу световния шампион, но попадението му със сигурност е 10 от 10. Азиатците шокираха Меси и компания,с лед като ги победиха след обрат. Салех Ал-Шехри намери с добър пас Ал-Давсари, който нанесе бомбастичен удар към съперниковата врата, докато Емилиано Мартинес нямаше какво да стори

В крайна сметка това попадение беше избрано и за Гол на турнира и то определено си заслужава място в нашата листа.

1. Луис Чавес – Мексико v. Саудитска Арабия (Групова фаза)

Халфът на Мексико – Луис Чавес, може да направи училище за пряк свободни удари, когато се откаже от професионалния футбол, а голът му срещу Саудитска Арабия от груповата фаза може да се гледа непрестанно.

Хенри Мартин откри за Мексико преди Чавес да наниже топката от фал със скорост от над 85 км/час във вратата на азиатците.

Мексико победи съперника с 2:1, благодарение на изключителния свободен удар, като това е попадението, вкарано с най-голяма скорост на Мондиал 2022. А как Меси и Аржентина взеха финала, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички