Дешан, Жиру и Лорис се върнаха към болезнената загуба от Аржентина


Дешан, Жиру и Лорис се върнаха към болезнената загуба от Аржентина
Снимка: Getty Images

1425 0

Селекционерът на Франция Дидие Дешан и две от звездите на "петлите" Уго Лорис и Оливие Жиру говориха за специалното посрещане, което получиха на френска земя след загубения финал от Аржентина на Световното първенство. И тримата се обединиха около това, че загубата е била болезнена, но са благодарни за подкрепата, която са получили от феновете.

Отборът на Франция беше посрещнат от огромна тълпа от близо 50 000 души, когато се завърнаха в Париж късно снощи, а Дешан изрази благодарността си за подкрепата след такава съкрушителна загуба.

"Наше задължение спрямо играчите е да благодарим на всички тези французи, мъже и жени, които ни подкрепиха и дадоха много сила на тази група. Споделихме страхотни емоции, въпреки че краят е жесток и боли. Не трябва да забравяме всичко, което този отбор направи, докато имаше много трудности преди и по време на световното първенство. Те изпитаха невероятни емоции през този състезателен месец", каза Дешан пред TF1.

Дешан заяви, че ще търси реванш на Мондиала след 4 години, ако му бъде предложен нов договор. Той има желанието да остане начело на Франция, а това е лоша новина за Зинедин Зидан, който също се надява на треньорския пост при "петлите".

Капитанът Уго Лорис повтори думите на старши треньора си. „След болката от загубата, посрещането е малко утеха. Най-важното е признанието на привържениците, въпреки че като спортисти бихме искали да имаме този златен медал и да върнем купата във Франция“, заяви Лорис.

Сега Франция насочва вниманието си към Европейското първенство през 2024 г. в Германия, където ще се стреми да спечели турнира за трети път. Лорис призова отбора си да пренесе силния си манталитет от Катар в следващото си състезание, добавяйки: „Въпреки това, което се случи преди и по време на турнира, ние показахме издръжливост, останахме отбор. Трябва да запазим това за Европейското първенство“.

Нападателят Оливие Жиру, който изпревари Тиери Анри като голмайстор на Франция за всички времена в Катар също коментира представянето на "сините" на Мондиала. „Ще се прегърнем един друг силно и ще отидем на почивка, за да презаредим батериите си, защото има сезон, който трябва да завършим. Винаги е трудно да напуснеш група, с която изкарахме месец и половина. Ние сме като семейство, като братя.“

Всичко най-интересно след Световното първенство четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички