Белгия чака Ромелу Лукаку до последно, Мартинес разкри в какъв случай може да го вземе


Белгия чака Ромелу Лукаку до последно, Мартинес разкри в какъв случай може да го вземе
Снимка: Guliver/GettyImages

1309 0

Селекционерът на Белгия - Роберто Мартинес, коментира последните събития около тима на западноевропейската нация, който след броени дни ще се събере за последна подготовка преди Световното първенство в Катар.

Испанският специалист разкри, че още не е ясно дали Ромелу Лукаку ще попадне сред избраниците му за надпреварата, тъй като нападателят на Интер лекува мускулна контузия. Мартинес обаче е склонен да вземе мощния таран, дори ако не е в оптимална форма, но с условието, че бъде възстановен напълно преди 1 декември. Само при подобни гаранции бившият нападател на Челси би могъл да лети за Катар.

"В момента той не е готов да играе и е в ръцете на лекарите. Ние обаче сме подготвени за тази ситуация, като имаме натрупан опит заради Венсан Компани преди Мондиал 2018, когато той беше контузен точно преди обявяването на списъка с футболисти. Ситуацията е доста подобна. Решението, което ще бъде взето в четвъртък точно преди обявяването на състава от 26 играчи, ще се отнася до трите мача от груповата фаза. Ако Лукаку е готов да играе поне в една от тези три срещи, той ще бъде футболист, от който ще се нуждаем в нашия отбор. В противен случай той няма да бъде извикан. Работим ден за ден. Може и аз да ви говоря, но това е изцяло медицинско решение.

Работим с играч, когото познаваме много добре. Виждаме различни признаци за неговото подобрение. Възстановяването от мускулна контузия е строго индивидуално. Медицинският щаб работи с него вероятно в по-голямата част от последните 20 години. Обявяването на състава ще ни даде време, за да следим подобрението на тъканите и да преценим времето му на възстановяване. Ако той е готов да се завърне в игра преди 1 декември, тогава ще бъде с нас. Ако случаят не е такъв, Лукаку няма да вземе участие на предстоящото Световно първенство", обясни Мартинес пред "Екип".

Испанският специалист ще обяви състава си в 11 часа в четвъртък. В груповата фаза „червените дяволи“ ще играят срещу Канада на 23 ноември, Мароко на 27 ноември и Хърватия на 1 декември и точно затова крайният срок за възстановяването на Лукаку е именно тогава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички