90% беше негов, 10% мой: Аржентинската звезда Хулиан Алварес призна заслугите на Лео Меси


90% беше негов, 10% мой: Аржентинската звезда Хулиан Алварес призна заслугите на Лео Меси
Снимка: Getty Images

1955 0

Считаният за един от най-перспективните млади играчи в европейския футбол - Йошко Гвардиол, бе поставен на мястото си от не кого да е, а от Лео Меси по време на Световното първенство в Катар.

Бранителят бе надигран по изумителен начин от легендарния аржентинец, който асистира на Хулиан Алварес за един от головете му в полуфиналната битка на "гаучосите" с Хърватия. Да припомни на бранителя този неприятен момент се погрижи самият Алварес, който отдаде заслуженото на именития си съотборник за попадението.

"Просто трябваше да я вкарам. Отиграването, което той направи, беше невероятно. Аз просто чаках топката да дойде до мен. Винаги вярваш на партньора си, дори повече, когато топката е там. 90% от заслугата за гола беше негова, трябваше да го прегърнем. Той отпразнува зад вратата, а аз също отидох там, защото голът беше негов", коментира Алварес пред "TyC Sport".

Меси отбеляза 7 гола и записа 3 асистенции на Мондиала, включващи 2 попадения в самия финал и изумителната асистенция към Алварес, която обиколи света. Именно това му представяне го поставя в позицията на фаворит за спечелването на "Златната топка".

Добрите изяви на Алварес пък му осигуриха интереса на един от най-големите грандове в Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички