Ще бъде "взривоопасно": Не пропускайте тези 5 мача от Световното първенство в Катар!


Ще бъде "взривоопасно": Не пропускайте тези 5 мача от Световното първенство в Катар!
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

2200 0

Всеки има своя фаворит на Световното първенство - този, в чиито ръце иска да види заветния трофей месец след старта. Ако трябва да сме честни, всеки има и омразен отбор или такива, към които не таи никакви чувства, а пълно безразличие.

Мондиалът в Катар е готов да донесе незабравими емоции на запалянковците. В Близкия изток предстоят двубои, на които всеки фен, дори неутрален, трябва да отдели малко от ценното си време, защото обещават да са "взривоопасни".

Кои са петте мача от Световното в Катар, които не трябва да пропускаме?

УРУГВАЙ - ГАНА 

Мач, който обещава много емоции и голяма интрига. Той ще бъде белязан от желание за място на 1/8 финалите, но и такова за отплата. През 2010-а година двата отбора изиграват един от най-скандалните мачове на световни финали. Гана прави най-доброто си участие, стигайки 1/4 финали, но отпада именно от Уругвай и то по какъв начин.

В последната минута от продълженията, при центриране, Кевин-Принс Боатенг стреля с глава, пращайки топката към вратата на съперника. Тя обаче бива спряна от Луис Суарес, който с ръце, като истински вратар, я избива току пред голлинията. Последва червен картон и дузпа, която обаче бива пропусната от Асамоа Гиан. Последва изпълнение на 11-метрови наказателни удари, при които обаче по-добри са "небесносините", които продължават напред.

Определено "черните звезди" имат за какво да си връщат на Суарес и компания, докато Уругвай отново поглежда смело към излизане от група "H". Срещата между двата тима ще се състои на 02.12 от 17:00 ч. и се явява закриваща.

ИСПАНИЯ - ГЕРМАНИЯ

Едва ли за подобен мач привържениците на Мондиала имат нужда от покана. Едно от огромните дербита в груповата фаза от турнира съпоставя Испания и Германия. Световният шампион от 2010-а година среща четирикратният такъв в опит да изтрият горчивия спомен от последното издание на турнира. 

През 2018 г. актуалният Световен шампион Германия шокира, след като завърши последен в групата си, зад Швеция, Мексико и Южна Корея. Група, в която на пръв поглед първото място беше отредено именно за "бундестима". Испания пък от своя страна продължи напред, но още на 1/8 финалите бе повалена от домакина Русия.

Желанието на фаворитите в Група "E" ще бъде подобен срам да не се повтори и да се реваншират на сънародниците си за последните си изяви на най-голямата сцена. Двубоят е на 27.11 от 21:00 ч.

АНГЛИЯ - САЩ

Жребият отреди някои изключително интересни сблъсъци и един от тях определено ще бъде този между Англия и САЩ. Две страни, на пръв поглед подобни една на друга, но толкова различни що се отнася до най-великата игра футбола.

"Трите лъва" и неповторимите им фенове ще искат да се докажат и накажат държавата, нарекла техния начин на живот "сокър". Отявлен фаворит е Англия, но американците също имат какво да покажат, а при евентуален техен успех, срамът и шегите, които ще понесат англичаните, могат да придобият невиждани размери. Мачът е насрочен за 25.11 от 21:00 ч.

СЪРБИЯ - БРАЗИЛИЯ

Едва ли двубоят между Сърбия и Бразилия ще бъде от най-гледаните на Световното в Катар. Той обаче е изключително интересен за всички балкански народи, сред които и България. Сблъсъкът на тукашния нрав с тотално различните култура и разбирания на Бразилия изглежда като нещо, което не трябва да бъде пропускано.

С играчи като Милинкович-Савич, Душан Влахович, Душан Тадич и Митрович задачата на Сърбия да погледне смело към 1/8 финалите и да представи достойно Балканския полуостров, както през 2018 направи Хърватия, изглежда напълно възможна. Срещата между "белите орли" и "селесао" е на 24.11 от 21:00 ч.

АРЖЕНТИНА - ПОЛША

Аржентина ще опита най-накрая да намери правилния път към мечтаната титла. По него обаче има много препятствия и едно от тях е Полша. Двубоят ще съпостави новата суперзвезда на Барселона Роберт Левандовски и легендата на каталунците и един от най-добрите футболисти в историята Лео Меси.

Аржентинският голмайстор иска да сбъдне своята мечта и да изведе родината си в може би последния Мондиал в своята величествена кариера. Голяма част от футболния свят стиска палци на легендарния Меси и неговите съотборници, но още в Група "C" ги очаква никак лекото изпитание на "бяло-червените". Те ще се срещнат на 30.11 от 21:00 ч.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички