Звездата на Sofia Open Джон Милман се научи да приготвя любимата си шопска салата


Звездата на Sofia Open Джон Милман се научи да приготвя любимата си шопска салата
Снимка: sofiaopen.bg

1910 0

Австралийската звезда Джон Милман грабна българската публика при дебютното си участие на Sofia Open през 2020 г. Винаги усмихнатия тенисист показа впечатляваща памет за свои преживявания в България като юноша, разказа любопитни факти и призна, че тук е открил едно от най-любимите си ястия - традиционната българска шопска салата.

„Ако погледнете в моята история, ще видите, че съм играл няколко фючърса в България, когато бях най-много на 19 или 20 години. Бях в няколко български града. Със сигурност в Стара Загора. И на няколко други места. Но Стара Загора веднага ми идва наум, защото имах възможност да изиграя няколко турнира там. Наистина Стара Загора ми хареса много. Наистина ми хареса и шопската салата. По принцип аз не съм човек, който си пада по салатите, но вашата шопска салата я обичам“, разказа Джон Милман, след което си спомни, че е играл и в Сандански.

При завръщането на Джон Милман в България през 2021 г. организаторите на Sofia Open му подготвиха специална изненада - готварско изживяване, за да се научи сам да приготвя любимата си шопска салата.

"Салатите по принцип не са ми любими, но тази прави изключение. И сега ще имам възможност да се насладя на една от любимите си български храни", каза Милман.

С помощта на су шеф Филиз Сали от хотел Marinela Sofia Джон се запозна с технологията на приготвянето, след което смеси съставките на салата и гарнира с настъргано сирене.

"Българското сирене е най-хубавото в света, което съм опитвал", призна Милман.

След което сам дегустира творението си.

"Моята салата е дори по-добра от онази, която опитах в Стара Загора", завърши с широка усмивка австралиецът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички