Звезда на Арсенал: Брат ми е гей, ще се боря срещу хомофобията


Звезда на Арсенал: Брат ми е гей, ще се боря срещу хомофобията
Снимка: Getty Images

1949 0

Вратарят на Арсенал Арън Рамсдейл заяви, че ще се бори срещу хомофобията. Причината за това е, че брат му Оли е отявлен гей и го е вдъхновил да брани правата му. Арън иска хора като брат му да могат свободно да ходят на футболни мачове, без да бъдат обиждани.

"Брат ми е гей и води живота си открито и естествено, откакто напусна училище. Толкова съм горд да кажа, че той е мой брат. Не съм обсъждал това преди, но с всичко, което се случва във футбола в момента, си помислих, че би било важно да спомена това", заяви стражът пред "The Players' Tribune".

"В предишни години вероятно съм прехапвал езика си твърде често, когато съм чувал хонмофобски коментари или глупави неща. Вероятно брат ми е правил същото, мислейки, че ще бъде по-лесно. Всичко това свършва днес", продължава Рамсдейл.

"Искам тази игра, която обичам, да бъде безопасно и приятелско място за всеки. Искам брат ми Оли, или който и да е друг, независимо от сексуалната си ориентация, раса или религия, да идва на мачове без страх да не бъде подложен на обиди. И когато вдигнем трофей на "Емирейтс", искам брат ми да е до мен", завършва той. А ето кой испански футболист разкри, че е гей.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички