Видни руски шахматисти към Путин: Молим Ви за мир, спрете войната с Украйна!


Видни руски шахматисти към Путин: Молим Ви за мир, спрете войната с Украйна!
Снимка: Pixabay

2953 0

Голяма група видни руски шахматисти призоваха своя президент Владимир Путин да прекрати войната, която води в Украйна. "За нас е непоносимо болезнено да виждаме катастрофата, която се случва тези дни с нашите народи", написаха спортистите, а техният призив бе публикуван в популярния руски сайт "Чемпионат".

"Ние се противопоставяме на военните действия на територията на Украйна и призоваваме за бързо прекратяване на огъня и мирно разрешаване на конфликта чрез диалог и дипломатически преговори. Винаги сме отстоявали Русия в индивидуалните и с особена гордост в отборните състезания. Сигурни сме, че шахът, както и спортът като цяло, трябва да обединява хората", пишат още те.

"Шахът учи на отговорност за действията Ви; всяка стъпка има значение и една грешка може да доведе до фатална точка без връщане. И ако винаги е било за спорт, сега става дума за живота на хората, основните права и свободи, човешкото достойнство, настоящето и бъдещето на нашите страни, които са застрашени".

"В тези трагични дни мислите ни са с всички хора, засегнати в този ужасен конфликт. Споделяме болката с нашите украински колеги и призоваваме за мир. Молим Ви да дадете шанс на отбори, играчи и обикновени хора от двете страни за взаимно уважение. Ние сме за мир. Спрете войната", казват още руските шахматисти. Писмото е подписано от 31 шахматисти - мъже и жени. По-рано стана ясно, че футболният съюз на Русия обжалва наказанията си от ФИФА и УЕФА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички