Украйна се надъхва с 5-те си най-големи спортни победи над Русия


Украйна се надъхва с 5-те си най-големи спортни победи над Русия
Снимка: Getty Images

3701 0

Украинският народ търси всеки възможен повод, за да се уповава на евентуална победа във войната срещу Русия, която тече от 24 февруари насам. Спортният сайт "Сегодня" направи материал, озаглавен "Топ 5 големи спортни победи на Украйна над Русия". Ето кои събития включиха те в тази класация, която също помага за подържане на морала и бойния им дух:

- 1998 г. Футбол, Украйна - Русия 3:2

Това беше първият мач на украинския национален отбор след разпадането на СССР. Двата тима се срещнаха в Киев в квалификациите за Евро 2000. Украйна спечели пред пълния стадион "Олимпийски" с голове на Попов, Скаченко и Ребров.

- 1999 г. Футбол, Русия - Украйна

Двата тима завършваха квалификациите за Евро 2000, а руснаците се нуждаеха само от победа. Но пред очите на Путин в 88-ата минута Андрий Шевченко изравни, след като Карпин бе извел Русия напред и "сборная" не се класира за шампионата. Изданието отбелязва, че за Украйна това равенство е имало вкуса на победа.

- 2008 г. Клубен футбол, Динамо - Спартак

В квалификациите за Шампионска лига се срещнаха двата безкомпромисни съперника още от съветско време. И в двата мача грандът от Киев се подигра със съперника си от Москва - 4:1 и в украинската, и в руската столици. Артьом Милевский отбеляза 4 гола в двата мача.

- 2013 г. Бокс, победа на Владимир Кличко над Александър Поветкин

"Имаше отдавнашно желание от Русия братята Кличко да бъдат победени. Надяваха се, че Валуев ще го направи, но той се уплаши и Руският рицар трябваше да се бие за родината си. Е, как да се бие, той бяга през всичките 12 рунда от Кличко и загуби без шансове", пише "Сегодня". Tрябва да се отбележи, че това се случва в Москва.

- 2018 г. Победата на Олександър Усик срещу Мурат Гасиев

Този двубой беше финалът на турнира Световни боксови суперсерии в полутежка категория. Залогът беше и специалният трофей на името на Мохамед Али. Той завърши с уверена победа на украинеца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички