ВИДЕО: Преди 12 години Кристиано Роналдо вкара първия си хеттрик и започна да пише история


ВИДЕО: Преди 12 години Кристиано Роналдо вкара първия си хеттрик и започна да пише история
Снимка: Getty Images/Guliver

7542 0

На 12 януари 2008 година Кристиано Роналдо открива богатата си сметка с хеттрикове. Преди 12 години португалецът отбелязва първия си хеттрик, като тогава носи екипа на Манчестър Юнайтед.

Роналдо отбелязва три гола за "червените дяволи" при победата с 6:0 срещу Нюкасъл. С този успех Юнайтед се изкачва на върха в класирането във Висшата лига. Два месеца по-късно на 19 март извежда отбора с капитанската лента за първи път при победата над Болтън, като и двата гола ги отбелязва той.

През сезон 2007/2008 Роналдо вкарва сензационните за Висшата лига 61 гола, печели Златната топка и Златната обувка, триумфира в Шампионска лига след победа над Челси в Москва. Към момента Роналдо вече има 56 хеттрика в своята кариера, като последният му е от началото на този месец. Тогава португалецът наниза три попадения на Каляри в двубой от Серия А.

Още по-забележителен е фактът, че почти половината му хеттрика са отбелязани, след като е навършил 30 години - 26 на брой. Най-много има с екипа на Реал Мадрид - 44, 9 са с националния отбор на Португалия, 2 с Ювентус и 1 с Манчестър Юнайтед. А по какъв изненадващ показател успя Роналдо да срази Лионел Меси - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички