Ужасно падение в стойноста на Кристиано Роналдо, португалецът едва влезе в топ 50


Ужасно падение в стойноста на Кристиано Роналдо, португалецът едва влезе в топ 50
Снимка: Getty Images/Guliver

7232 0

Футболната обсерватория CIES публикува свое проучване за играчите с най-висока стойност, като в него има и доста изненади. Голямата звезда на Португалия и на Ювентус - Кристиано Роналдо, се намира чак на 49-а позиция, като е оценен на 80,3 млн. евро.

Другата голяма световна звезда  - Лионел Меси, се нарежда на осма позиция, като аржентинецът струва 125,5 млн. евро. Като най-скъпия футболист в света е посочен френският национал Килиан Мбапе, който е оценен на 265,2 млн. евро. През 2017 година той бе взет от ПСЖ, като от клуба заплатиха сумата от 180 млн. евро на бившия му клуб Монако.

На второ място е Рахийм Стърлинг, чиято цена е 223,7 млн. евро, а трети е Мохамед Салах със стойност 175,1 млн. евро. Най-скъпият футболист в света Неймар пък се нарежда на 19-о място, като цената му е "само" 100,4 милиона. Припомняме, че Пари Сен Жермен плати на Барселона 222 млн. през лятото на 2017-та за правата му.

Проучването на CIES се базира на 12 основни фактора - активност на клубно и национално ниво, резултати на клубно и национално ниво, възраст, позиция, първенство, в което играе, икономическо състояние на настоящия клуб, продължителност на договора, година на преминаване в настоящия клуб, цена, дали играе под наем, националност, както и икономическо състояние на евентуалния купувач.

Пълния топ 10 на най-скъпите играчи може да видите в нашата галерия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички