Вече една година Реал Мадрид не може да се разпише от пряк свободен удар


Вече една година Реал Мадрид не може да се разпише от пряк свободен удар
Снимка: Getty Images/Gulliver

1982 0

На 13 януари 2019 година Дани Себайос донесе победата за Реал Мадрид при гостуването на Бетис с гол от пряк свободен удар. Именно тогава е и последното попадение за "белия балет" директно от фаул.

Реал се провалил в 19 опита с 8 различни изпълнители, като е на 35 позиция от отборите в топ 5 първенствата на Европа по възползване на шансове от пряк свободен удар. През този период Меси се е опитал два пъти повече от Мадрид: 49 на 23, като Барселона има 57 възможности и отбелязва осем.

След този удар на Себайос, 81 страни в петте най-добри лиги са отбелязали поне веднъж директно. Само Уеска, Осасуна, Райо Валекано, Жирона и Майорка са в същата позиция като Мадрид. Гарет Бейл е играчът, който се е пробвал най-много пъти - 9, а Каземиро е втори с 4 неуспешни опита. След напускането на Кристиано Роналдо от Реал са отбелязвали само два пъти директно от пряк свободен удар - освен голът на Себайос, Иско също има през 2018 година. По-късно днес "белия балет" ще се бори за първия си трофей през 2020 г. срещу Атлетико (Мадрид) за Суперкупата на Испания. Ето какво заяви Зидан преди двубоя.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички