ВИДЕО: Буфон накара дете-бежанец от Украйна да забрави за войната


ВИДЕО: Буфон накара дете-бежанец от Украйна да забрави за войната
Снимка: Getty Images

2449 0

Огромен жест към украинско дете от бежанско семейство направи италианската футболна легенда Джанлуиджи Буфон. Той покани на мача между настоящия му тим Парма и Комо (4:3) от 33-ия кръг на Серия Б и зарадва него и семейството му с подаръци.

Семейството на Владислав е напуснало Украйна след руската инвазия. Майка му, заедно с него и сестричката му, е отишла в Италия, където живее баба ѝ. Малкият Владислав е футболист - вратар, и е бил приет в школата на Сан Паоло Остиенсе. В първото си интервю украинчето е обявило, че негов идол е именно Буфон, а когато научил за това, 44-годишният Джиджи му изпратил показа за него и семейството му за мача с Комо.

Италианската легенда се срещна с детето, направиха си снимки и размениха прегръдки. Украинското семейство също така посети музея на Парма и се срещна с президента на клуба Кайл Краузе. Владислав получи и фланелка с автограф, както и шал на Парма, а сестричката му - плюшен талисман. А ето кой футболист от Серия А не може да заспи без успокоително заради войната.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички